Tot va començar

Tot va començar amb un llimoner enganxat a la façana de migdia d’una casa de Torrent. El primer cop que el vaig veure era un dia gris i plovia: només el llimoner estava radiant. Era esplèndid, estava carregat de llimones i les branques es tombaven pel pes de la fruita.

Mentre batallàvem amb els tràngols de restaurar una casa, va començar la collita de llimones, primer per fer-ne sucs, després cremes, sorbets o pastissos, fins que un dia una amiga anglesa em va donar una recepta de melmelada de llimona.

Mai no havia fet una melmelada, ni una confitura, i vaig entrar en un món que desconeixia per complet i que em va fascinar. Posteriorment, en un viatge a Biarritz, vaig descobrir un petit museu de la xocolata i aleshores se’m va acudir crear-ne un dedicat al món de les confitures.

Totes les fruites, les flors i les verdures em semblaven idònies, les possibilitats eren infinites, i elaborar noves confitures o fer les més tradicionals em va aportar i continua donant-me una gran satisfacció; un regal que dec al llimoner.

Georgina Regàs

Vols saber com segueix la història del museu? →